Accell in gesprek over overname Raleigh

Accell Group nv is exclusief in gesprek over de mogelijke overname van Raleigh Cycle Limited, meldt het concern dinsdag voorbeurs. Het concern meldt dat de gesprekken met de Britse fietsenproducent en zijn aandeelhouders worden gevoerd op basis van een intentieverklaring.

Raleigh, dat in 2011 een omzet boekte van $260 miljoen, heeft productie- en distributievestigingen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada en heeft tevens wereldwijde licentieactiviteiten en een inkoopvestiging in Taiwan, meldt Accell in het begeleidend persbericht. Het bedrijf meldt verdere aankondigingen te doen als en wanneer dat gepast is.

Rabobank noemt de exclusieve gesprekken die Accell (ACCEL.AE) voert met Raleigh om laatstgenoemde over te nemen 'strategisch zinnig', omdat een overname de positie in de VS en het VK zou kunnen versterken en zou kunnen leiden tot synergieen, met name op het gebied van E-bikes. Rabo stelt dat er 30% omzetpotentieel is voor Accell vanwege Raleigh's omzet van ongeveer EUR195 miljoen.

Bron: Dow Jones Nieuwsdienst