Fugro koersdoel omhoog naar EUR71 - Goldman Sachs

Goldman Sachs heeft het koersdoel op Fugro verhoogd naar EUR71 van EUR63. Royal Dutch Shell heeft van de Amerikaanse regering toestemming gekregen om in het noorden van Alaska naar olie te boren, terwijl bodemonderzoeker Fugro geologisch onderzoek mag gaan doen aan de oostkust van de Verenigde Staten in de Atlantische Oceaan, schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag. 

De krant schrijft dat Shell al jaren bezig is met plannen om in de Beaufort en Chukchi zee te boren. Deze regio geldt na de Golf van Mexico als een van de olierijkste gebieden. Het project is echter controversieel vanwege de mogelijke schadelijke gevolgen voor het milieu. 

Rabobank heeft het koersdoel voor Fugro verhoogd naar EUR62,00 van EUR56,00 en houdt het advies op buy. De analisten zijn van mening dat Fugro in staat is om te profiteren van stijgende uitgaven op het vlak van exploratie en productie (E&P) en ook van de structurele trend richting ontwikkeling van diepe wateren. Ze merken op dat het bedrijf grote investeringen in nieuw materiaal heeft gedaan en verschillende kleine overnames heeft afgerond. De bezettingsgraad zal volgens hen verbeteren in navolging van prijsstijgingen in de komende jaren. Het aandeel is donderdag gesloten op EUR50,53.

Bron: Dow Jones Nieuwsdienst