Eindejaarsrally of flinke correctie? - Helliot Vermogensbeheer

De aandelenbeurzen hebben een behoorlijke rit achter de rug sinds het dieptepunt van de crisis, waarop iedereen dacht dat de wereld verging. De aandelenmarkt is inmiddels met zo’n 60% gestegen. Is het nu tijd om winst te pakken (of minder verlies) of moet er juist worden bijgekocht, vragen beleggers zich af.

Professionele stieren en beren
De meningen van professionals lopen uiteen. De ‘bulls’ kijken uit naar een eindejaarsrally indien de AEX boven 321-328.51 koerst. Het sentiment van consumenten en beleggers is behoorlijk positief en bedrijven tonen betere kwartaalcijfers en verwachtingen.


De beren onder hen verwachten een correctie van 35 tot 50 punten indien de AEX zakt onder 303-305 punten. Bij dit negatieve scenario zien technisch analisten een ‘head & shoulder’-formatie of een derde Elliot wave aankomen. Natuurlijk zijn er ook flink wat fundamentele minpunten.

Richting kiezen
Op dit moment een richting kiezen is als voorsorteren voordat je navigatie vertelt waar je heen moet. Er zijn natuurlijk altijd personen die sturen op onderbuikgevoel of een uitgesproken mening maar je navigatie (of partner) heeft achteraf altijd gelijk.

Kort parkeren
Korte termijn beleggers wachten even op duidelijke richtingsborden langs de weg. Indien de AEX boven 315-328.51 punten weet te stijgen dan kan voorzichtig worden uitgekeken naar een verdere aandelenrally. Mocht de 303 puntengrens sneuvelen dan kunnen korte termijn beleggers de aandelenposities afbouwen of zelfs een shortpositie aangegaan.

Roger Broekhuizen
Managing Director Helliot Vermogensbeheer
http://www.helliot.nl/


http://vermogensbeheer.website-verzameling.nl/
http://vermogensbeheer.go2.nl/
http://aex.vindhetviahier.nl/vermogensbeheerders.html